Onze Boerenkazen

Onze Boerenkazen,

Ben jij liefhebber van kaas? Lekkere kaas? En Boerenkaas? Boerenkaas een kaas met een verhaal, een (h)eerlijk verhaal. Dan kom je vanzelf uit bij onze Stolwijkse boerenkazen. Kazen stuk voor stuk gemaakt met liefde en passie.

Waarom Boerenkaas?

Een Boerenkaas is een kaas gemaakt van rauwe onbewerkte melk, bij een gangbare kaas wordt de melk gepasteuriseerd voor deze gebruikt gaat worden bij het kaas maken, hierdoor gaat een groot deel van de smaak verloren. Bij onze Boerenkaas proef je kaas zoals kaas bedoelt is, vol, romig en met een nasmaak.

Welke Boerenkaas is jou kaas?

Onze Stolwijkse boerenkazen hebben we in 4 verschillende leeftijden, van super jong tot pikant oud. Stuk voor stuk kazen met karakter en zijn eigen specifieke smaak.

Jong: Deze zachte kaas heeft slechts 4 weken gerijpt, precies genoeg om zijn zachte en smeuïge smaak te ontwikkelen. Hou je van jonge kaas met een niet sterke smaak dan kan dit jou kaas wel eens zijn.

Belegen: Onze bestseller, een kaas met een super volle romige smaak, maar zeker nog niet pikant. Een hap van deze topper is een mond vol smaak. 4 maanden in rust gerijpt. Een prachtige kaas voor op de boterham.

Extra Belegen: 10 maanden natuurgerijpt. Een kaas zo romig maar wel al dat beetje pit, hier en daar al een kristalletje er in. Een echte allemans vriend is de juiste naam voor deze kaas. Kaas die eigenlijk niet mag ontbreken op een kaasplankje, of een bruine boterham met roomboter.

Overjarig: Gewaagd maar o zo lekker, 1,5 jaar heeft deze jongen in het kaaspakhuis gelegen. Hierdoor is hij heerlijk oud geworden. Super pikant met een voortreffelijke nasmaak. Deze kaas is buiten de koeling nog net snijdbaar. Kortom een oude boerenkaas met een pikante smaak en een niet te overtreffen nasmaak.

Weet je nou echt niet wat jou favoriet is, of vind je ze allemaal lekker? Daar hebben wij wat voor! Een boerenkaaspakket met deze 4 soorten in handzame stukken. KLIK HIER