Eigenmerk 35+ belegen

Eigenmerk 35+ belegen kaas met minder vet en minder zout, van ons eigen merk “veenlijner”.

1 Beoordelingen
8,30 *
Op voorraad
Standaard levertijd 1-2 werkdagen
remove add

Productomschrijving

Eigenmerk 35+ belegen,

Eigenmerk 35+belegen kaas met minder vet en minder zout, van ons eigen merk “veenlijner”.
deze kaas heeft op natuurlijke wijze 18 weken in alle rust liggen rijpen. Daar is de pittige maar vooral romig smaak ontstaan.
Veenlijner belegen is voor de kaas liefhebbers die van een volle pittige (maar niet te) smaak houden.

Wat is het verschil tussen 35+ en 48+ kaas?

De 48+ kaas wordt gemaakt van volle (vette) melk, onze Veenlijner wordt gemaakt van  halfvollemelk (minder vet).
Veenlijner is een kaas met een volle smaak maar wel minder vet en minder zout, daardoor kunt u toch genieten van een lekkere kaas en bewust eten.
Het cijfer voor de + geeft de hoeveelheid vet aan in de kaas, om precies te zijn de hoeveelheid vet in de droge stof, dat wil zeggen het geen overblijft als je al het vocht uit de kaas zou halen.

35+ kaas bevat 35% vet?

Een 35+ kaas bestaat niet voor 35% uit vet. De droge stof bestaat voor 35% uit vet. Een klein rekensommetje: kaas bestaat ongeveer 40% uit vocht en voor 60% uit droge stof. Dan bevat 100 gram 35+ kaas dus 40 gram vocht en 60 gram droge stof. Van die droge stof is 35% vet. 35% van 60 gram is 21 gram. conclusie in een kilo jonge Veenlijner zit 210 gram vet, en in een kilo jonge Veense gouda 48+ 288 gram kortom: 100% smaak met 28% minder vet!

Kaasfabriek de Graafstroom:

Na het ontromen en pasteuriseren, voegen we stremsel en zuursel toe aan de melk. Hierdoor krijgt onze kaas de lekkere smaak. De dikke massa die dan ontstaat noemen we wrongel. Door deze te roeren en te snijden, komt er een vloeistof vrij, de ‘wei’, die als ingrediënt voor hoogwaardige kindervoeding wordt gebruikt. Dan doen we de wrongel in het kaasvat en persen we ze samen om de perfecte kaasvorm te krijgen. Echt lekker worden de kazen in het pekelbad, waar ze mogen badderen in de karakteristieke (zout-) culturen van De Graafstroom. Na het pekelen krijgen onze kazen een beschermlaagje waardoor ze minder vocht verliezen en de kwaliteit bewaard blijft. Dan mogen de kazen rijpen op originele houten planken in het kaaspakhuis, voordat ze naar de winkel gaan en in onze keuken belanden.
Onze smeuïge jonge kaas, zachte jong belegen, romige belegen en pittig oude kaas zijn stuk voor stuk lekker en gezond: We streven naar een zo laag mogelijk vet- en zoutgehalte in onze karaktervolle kazen. Dit noemen wij ‘kaas uit het hart’; kaas met veel zorg, passie en liefde bereid met de melk van de beste koeien uit het Groene Hart en omstreken.

Productnummer: PLU-203

Staat: Vers afgesneden en vacuüm verpakt

Productspecificatie

Voedingswaarden (gebaseerd op berekening met gemiddelde waarden, variërend met het seizoen)

Allergenen remove
Dit product bevat Gepasteuriseerde Koemelk (lactose), zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel (E251) en kleurstof (E160a)
Voedingswaarden (per 100 gram) remove
Energie (KJ) 1356
Energie (kcal) 323
Vetten (gram) 22.4
Waarvan verzadigde vetzuren (gram) 15.2
Eiwitten (gram) 30.3
Zout (gram) 1.7
Calcium (mg) 980
Natrium (mg) 660

Geschikt voor zwangere vrouwen?

Gemaakt van gepasteuriseerde melk Ja, geschikt

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen
Mira 15-10-2023 08:36 Heerlijke smaak, en ondanks zijn lagere vet percentage smelt hij uitstekend zodat je er ook lekker een tosti mee kunt maken of lekker raspen over een ovengerecht!

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Eigenmerk 35+ belegen
Laat een review achter
Versturen