Biologische kazen. Kaas we hebben ze in heel veel verschillende soorten, smaken en leeftijden. We gaan hier onze biologische kazen er uit lichten. Wat is een bio kaas? En waarom zou jij een bio kaas willen eten? We hebben bio kazen van 3 verschillende soorten melk, onze gangbare is gemaakt van koemelk, daarnaast hebben we een soort gemaakt van Jersey melk en als laatste kaas gemaakt van geitenmelk. Bij al deze soorten draait het er om dat de dieren biologisch zijn gehouden. Dit houd in dat ze alleen maar biologisch eten krijgen, dat ze als het weer en de bodemgesteldheid goed is de dieren altijd naar buiten kunnen. Op het weiland waar ze buiten kunnen lopen mogen geen chemische of kunstmatige stoffen worden gebruikt. En voor het dierenwelzijn worden geen preventieve antibiotica en geneesmiddelen gebruikt. Bovenstaande punten vallen onder de richtlijnen van de biologische keten. Skal Biocontrole houd hier op toezicht en controleert of er aan al de bio richtlijnen worden voldaan. Door op een biologische manier kaas te maken krijg je een (h)eerlijke kaas, met oog voor dier, milieu en natuur. Een bio kaas is een kaas op z'n puurst en dit ga je zeker proeven in een echte Bio kaas. Heb jij zin gekregen in een Biokaas? Maar weet je niet welke Biokaas jou kaas gaat worden? We hebben een mooi beginners pakketje samengesteld met van al onze biokazen een stukje, kun je thuis rustig deze prachtige kazen proberen. De redenen om voor een Biokaas te gaan - De koeien/geiten zijn zo vaak als mogelijk buiten in de natuur - Op de weilanden wordt geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt - De dieren krijgen alleen natuurlijke en biologische voeding - De kaas is voorzien van het EKO-keurmerk en het EU bio-keurmerk. Bekijk hier al onze kazen gemaakt van biologische melk.