Oude September

Onze absolute najaars TOPPER gemaakt van de laatste weidemelk van 2022

0 Beoordelingen
9,95 *
Op voorraad
Standaard levertijd 1-2 werkdagen
remove add

Productomschrijving

Lang op gewacht maar het is eindelijk zover! De oude september is op smaak voor de verkoop. Wat in het voojaar het kaashoogtepunt voor je jonge kaas liefhebber is met de graskaas, is in het najaar een absoluut hoogtepunt voor de oudere kaas liefhebber met de oude september.

Ook dit jaar zijn het weer schitterende grote dikke kazen (ca 30 kg) gemaakt van de laatste weidemelk van 2022. Elk najaar weer wordt er van de laatste melk iets aparts gemaakt, grote dikke kazen meer dan dubbel zo zwaar als de normale kaas. Door deze enorme omvang en het gebruiken van die lekkere volle laatste weidemelk onstaat er iets heel moois. Doordat de kaas een enorme omvang heeft verliest deze in verhouding minder vocht waardoor hij super smeuig blijft, nadat de kaas een jaar heeft gelegen ontstaan er als die knisperende eiwit kristalletjes wat het de kenmerkende oude kaas bite geeft. 

Oude september is gemaakt van gethermiseerde volle koemelk, hierdoor krijg je de kenmerkende boerderijkaas smaak maar net niet dat hele sterke van een rauwmelkse kaas, en zijn de kazen lekker constant van smaak en kwaliteit.

De oude september is super goed snijdbaar! Doordat het zo'n enorme kaas is lukt het niet om er kleine stukjes van te snijden, hierdoor is het minimaal bestel gewicht per stuk 750 gram, dan krijg je van ons een mooi handzaam stuk van deze gruwelijke lekkere kaas.

Oude September, dat wordt ouderwets kaasgenieten! Ambachtelijk gemaakt in het zuid-hollandse Bergambacht.

Productnummer: 06-KOB0135

Staat: Vers afgesneden en vacuüm verpakt

Productspecificatie

Geschikt voor zwangere vrouwen?

Gemaakt van gethermiseerde melk Ja, geschikt

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Oude September
Laat een review achter
Versturen