Brabantse Schone (natuurkorst)

Schitterende kaas met een prachtig verhaal. Kaas met liefde gemaakt voor boer, koe en milieu

2 Beoordelingen
11,99 *
Op voorraad
remove add

Productomschrijving

Brabantse Schone

Een kaas gemaakt van de allerlekkerste volle melk van trotse Brabantse boeren. De melk van de Brabantse Schone komt van een kleine boerencooperatie rondom de Loonse en Drunense duinen '' de Duin Boeren''.

De kaas is de puurste Brabantse kaas met alleen maar natuurlijke ingredienten. Door de eetbare natuurkorst krijgt deze kaas bij de rijping zijn volle en krachtige smaak. De perfecte en smeuige borrelkaas, en heerlijke op een vers broodje en ideaal als basis voor een Hollandse kaasfondue. Brabantse Schone is Brabantse kaas in zijn schoonste vorm!

Brabantse Schone is gekozen tot beste kaas van Nederland voor 2023!
Bij de prestigieuze Frankfurt Trophy-wedstijd heeft deze Brabantse Schone-kaas de hoogste onderscheiding Grand Gold gewonnen. Uit de verkiezing onder 380 kazen is de kaas van de Duin Boeren als beste Nederlandse kaas beoordeeld.

Brabantse Duinboeren en hun (h)eerlijke verhaal.

Trotse boeren uit het agrarische landschap rondom de Loonse en Drunense duinen hebben de handen ineengeslagen. Samen maken ze als cooperatie ''Duin Boeren'' regionale en onderscheidende kaas van de beste melk die ze allemaal zelf produceren. Door de samenstelling van de Brabantse bodem ontstaat er een calciumrijke melk. Door de ambachtelijke verwerking van de niet afgeroomde melk blijven alle voedingstoffen behouden en krijgt de kaas zijn karakteristieke volle smaak.

Door de samenwerking van 14 boeren is het gelukt om het vershil te maken. Ze ontwikkelde een korte keten en hebben een gezamelijke passie voor het weiden van de koeien en de zorg voor het prachtige Brabantse landschap. Een deel van de opbrengst van de kazen wordt gebruikt om het landschap, de natuur en de biodiversiteit in het Brabantse duingoed gebied te onderhouden. Zo hebben al de boeren bloemenstroken rondom de weilanden aangeplant voor een betere biodiversiteit.

Als trotse hoeders van een schitterend Brabants landschap krijgen al de boeren een eerlijke prijs voor de melk. Dit komt weer tengoede aan het voortbestaan van het agrarisch gebied en de verbetering van de leefomstandigheden van de dieren. De meeste koeien lopen zo lang als mogelijk is buiten in de wei met kruidenrijk gras, een groot gedeelte van het vevoer wordt zelf verbouwd zoals veldbonen, tarwe en voederbieten. Dit alles bij elkaar zorgt voor een veel lagere voetprint, betere biodiversiteit, dierenwelzijn en de beste melk. 

Proef ons gedachten goed! Van de Brabantse Duinboeren.

Nieuwsgierig wat deze boeren nog meer doen? www.duingoedkaas.nl 
 

Productnummer: PLU-566

Staat: Vers afgesneden en vacuüm verpakt

Productspecificatie

Geschikt voor zwangere vrouwen?

Gemaakt van gethermiseerde melk Ja, geschikt

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen
LmMqtzme 10-08-2023 05:23 1
LmMqtzme 10-08-2023 05:23 1

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Brabantse Schone (natuurkorst)
Laat een review achter
Versturen