Geitenkaas bio met Fenegriek

Mèkkerstee Fenegriek is een biologische geitenkaas die door de toevoeging van fenegriekzaadjes een ietwat notensmaak krijgt.

0 Beoordelingen
14,49 *
Op voorraad
Standaard levertijd 1-2 werkdagen
remove add

Productomschrijving

Geitenkaas bio met Fenegriek,

Op de Great Yorkshire Show 2014 in Harrogate Engeland wint Mèkkerstee Fenegriek GOUD  in de klasse: kaasspecialiteiten gemaakt van geitenmelk. Deze biologische geitenkaas met fenegriek werd door de jury uitgebreid getest en kwam als lekkerste uit de bus.

Bij de Great Taste Awards 2012 in Engeland heeft Mèkkerstee Fenegriek zelfs een GOUDEN ster gewonnen voor haar bijzonder romige smaak. Een vakbekwame jury van 350 panelleden bepaalt welke voedingsmiddelen een geweldige smaak oftewel een Great Taste hebben! Daarbij spelen uiterlijk, textuur, kwaliteit van de ingrediënten en hoe goed het product is samengesteld een belangrijke rol. De reactie van de jury op Mèkkerstee Fenegriek was als volgt: “Haar bijzondere romigheid en balans van smaken doen deze kaas naar meer smaken!”. Daarmee voldoet Mèkkerstee aan de hoge kwaliteits- en smaakeisen van de jury en behoort de kaas tot een vrijwel foutloos product met een geweldige smaak!

De kaas van de Mèkkerstee is heel bijzonder. Deze geitenkaas is namelijk biologisch van aard, vol van smaak en puur natuur! Op zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp graast een geitenkudde van circa 600 vrouwtjesgeiten die dagelijks zo’n 3 liter verse geitenmelk geven. Deze melk is van hoogwaardige kwaliteit doordat de geiten de beste voeding en verzorging krijgen. Daarnaast krijgen zij de ruimte die ze nodig hebben.

De melk wordt op ambachtelijke wijze verwerkt tot geitenkaas met een heerlijke pure geitenkaassmaak. In dit proces wordt geen zout toegevoegd of gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, zodat u het beste van de natuur proeft! Mèkkerstee geitenkaas is zo zacht en romig dat zij een heel toegankelijke smaak heeft die een ieder zal bevallen.

Een voordeel van geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Dat komt door de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk. Hierdoor past geitenkaas perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Ook bevat geitenkaas veel vitamine A. Dit komt doordat de geiten alle caroteen (oranje) omzetten in vitamine A. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

De Mèkkerstee vervult tevens een sociale functie. het is een zorgboerderij waar mensen met psychosociale of psychische problemen werken. Daarmee geeft de Mèkkerstee deze mensen een plek om zich nuttig te voelen en bereidt zij mensen ook voor op (terugkeer naar) betaald werk in de samenleving.

U kunt het hele jaar de Mèkkerstee bezoeken. Zo beleeft u het boerenleven zelf. Kom proeven van het eigen gemaakte geitenijs, de lekkerste geitenkaas, of zie hoe het proces van kaasmaken plaatsvindt.

Productnummer: PLU-304

Staat: Vers afgesneden en vacuüm verpakt

Productspecificatie

Voedingswaarden (gebaseerd op berekening met gemiddelde waarden, variërend met het seizoen)

Allergenen remove
Voedingswaarden (per 100 gram) remove

Geschikt voor zwangere vrouwen?

Gemaakt van gepasteuriseerde melk Ja, geschikt

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Geitenkaas bio met Fenegriek
Laat een review achter
Versturen